Rucolasalade met gebakken reuze champignons

Rucolasalade met gebakken reuze champignons

Diner voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
100 g  rucola 
75 g gerookte kipfilet 
10 zwarte  olijven zonder pit  
150 g reuze  champignons 
50 g paprikachips 
1 ei 
1 klontje boter of margarine  
255 g uitgelekte  mango's op  sap uit  blik 
1 dl mayonaise 
zout 
peper 


Bereidingswijze
Was de  rucola en verdeel deze over 2 borden. Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel deze over de  sla. Snijd de  olijven in stukjes en verdeel die ook over de  sla. Maak de  champignons schoon en snijd ze in plakken van 1/2 cm dikte. Verkruimel de chips op een bordje. Klop het ei los. Haal de plakjes  champignon door het ei en druk ze voorzichtig in de chips. Verhit een klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de plakjes  champignons knapperig. De  champignons zijn goed als de buitenkant knapperig gebakken is. Laat de plakjes  champignons uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze eventueel met zout en  peper. Laat de  mango uitlekken, maar vang het  sap op.  Pureer de  mango met de mayonaise en twee eetlepels van het  sap in een keukenmachine of met een staafmixer. Verdeel de  champignons over de  salade en geef de mangosaus erbij

Per persoon ongeveer 125 gram groenten