Spinazie met pijnboompitten

Spinazie met pijnboompitten

Bijgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Dieet: Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet, Lactosevrij dieet

INGREDIËNTEN
750 g spinazie
25 g gerookte ham
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
50 g pijnboompitten of geschaafde amandelen
1 eetlepel rozijnen
zout

BEREIDINGSWIJZE
Was de spinazie grondig en laat de groente goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Snij de ham in reepjes. Verhit de olie in een wok en pers het teentje knoflook erboven uit. Doe een deel van de spinazie in de wok en laat deze op een hoog vuur onder voortdurend omscheppen slinken. Voeg de rest van de spinazie toe en laat deze ook onder voortdurend omscheppen slinken. Laat het vocht verdampen of giet het af. Schep de reepjes ham, de rozijnen en een snufje zout door de spinazie. Strooi tenslotte de pijnboompitten er over. Lekker met pasta en een beetje geraspte kaas.

Per persoon ongeveer 200 g groenten