Herfstnicoise met champignons

Herfstnicoise met champignons

Hoofdgerecht voor 4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

INGREDIËNTEN
1 duopak krieltjes (700 g)
1/2 pak sperziebonen zeer fijn (a 450 g, diepvries)
1 el olijfolie
1 bakje champignons (250 g), in kwarten
1 zak jonge bladsla met veldsla (80 g)
3 el mayonaise
3 tomaten, in partjes
2 blikjes tonijn in water (a 185 g), uitgelekt
  
BEREIDEN
1. Kook de krieltjes in water met wat zout in 10 min. gaar. Kook ondertussen de sperziebonen in een andere pan in 6 min. beetgaar. 2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in 5 min. goudbruin en gaar. 3. Verdeel ondertussen de sla over 4 borden. Roer de mayonaise los met 1 el water. Breng de dressing op smaak met peper en zout. 4. Giet de krieltjes af en laat afkoelen. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water koud. Verdeel de krieltjes, de sperziebonen en de champignons over de borden. 5. Verdeel de tomaten en de tonijn over de salade. Schenk de dressing erover en serveer direct.