Green Specialties Skal Bio gecertificeerd

Green Specialties Skal Bio gecertificeerd

Green Specialties Holland is trots te kunnen melden Skal Bio gecertificeerd te zijn voor de teelt van vollegrondsgroenten. De eerste biologische babyleaf producten van Lieropse bodem vinden inmiddels hun weg naar de klant.

Na jarenlang voorloper te zijn geweest in milieukeurteelt, Green Specialties is al sinds 2011 milieukeur gecertificeerd, valt de gehele teelt inmiddels onder de 'on the way to Planet Proof' criteria. En nu heeft Green Specialties ook de volgende stap in duurzame teelt gezet en is sinds 2019 dus Skal Biologisch gecertificeerd.

Green Specialties Holland heeft zich gespecialiseerd in de teelt, verwerking en handel van Spinazie, Rucola en Babyleaf. De bladgroenten worden dagelijks en jaarrond geleverd aan gastronomie en Retail in heel Europa. De producten worden in de volle grond geteeld en de blaadjes worden jong geoogst als ze nog heerlijk mals en smaakvol zijn.

Op korte termijn streeft Green Specialties ernaar om nagenoeg het complete assortiment als biologische variant aan te bieden. Green Specialties beheert een groot gedeelte van de keten, namelijk van het bewerken van de grond, de teelt tot aan het verpakken van de groenten tot een panklaar eindproduct. Dit blijft ook voor de Bio producten onveranderd. Met deze volgende stap wil Green Specialties weer klaar zijn voor een succesvolle en duurzame toekomst.