Onze processen

Onze processen

Green Specialties werkt vraaggestuurd. Op basis van orders wordt hier dagvers geoogst. Wat vandaag besteld wordt, halen we de volgende ochtend van het veld en wassen en verpakken we. Verser kan niet. Tussen oogst en uitlevering zitten maar enkele uren immers. Doordat Green Specialties alles in eigen huis heeft, kunnen we  processen naadloos op elkaar aan laten sluiten en in de gehele supply chain kwaliteit garanderen.

De grondbewerking is het eerst proces. De ruim 200 hectare grond wordt geploegd en gefreesd. Op basis van bodemanalyses bemesten we, zodat de condities voor de groei perfect zijn. De planten krijgen extra ruimte in de teelt waardoor het blad meer zonlicht krijgt en beter kan groeien. Dat zorgt voor een betere smaak en structuur.

De groei bewaken we voortdurend. Daardoor kunnen we eventuele plagen en ziektes tijdig herkennen en bestrijden. Green Specialties gebruikt een minimum aan bestrijdingsmiddelen. Enerzijds door de vroege signalering, anderzijds door bijvoorbeeld het gebruik van insectennetten. Alle 150 hectaren kunnen we kunstmatig beregenen. Daarvoor gebruiken we grondwater dat we zelf oppompen.

Uiteraard wordt de kwaliteit van ons bronwater keer op keer gemonitord door een externe deskundige. Beregenen gebeurt bij Green Specialties waar het kan zoveel mogelijk in de avond en nacht. Dan is de verdamping immers het laagst. Door peil-gestuurde drainage houden we overtollig water vast in de lichte zandgrond. Zo kunnen de plantjes in een drogere periode toch goed groeien.

In de vroege, koude ochtenduren is de smaak en structuur van de bladgroenten op zijn best. Op dat moment oogsten we razendsnel. Met een lintzaag snijden we de bladgroenten op het steeltje af waarna we al op het veld de eerste ongerechtigheden en lobbladen verwijderen. Vanaf dit moment blijven de groenten koel. Via eigen koelhuizen komt bladgroente binnen enkele uren aan in de geconditioneerde verwerkingsruimten van Green Specialties voor de verdere verwerking.

Alle groenten wordt nu met koel water nauwkeurig machinaal gewassen en gedroogd. Mixen mengen we in dit stadium. Daarna wegen we de groenten af en verpakken deze direct in de door de afnemer gewenste verpakking. De verpakte bladgroenten verzamelen we nu en brengen we samen op pallets die we in afwachting van het transport kort nog even in een gekoelde ruimte plaatsen.

Parallel aan deze processen loopt onze kantoororganisatie. Een toegewijd team houdt steeds contact met de afnemers en met transporteurs. Hier vinden we de verkeersleiding van het bedrijf en wordt steeds besloten welke velden in de vroege morgen geoogst en verwerkt gaan worden. Administratief sluit Green Specialties ook aan bij de wensen van haar afnemers. Tijdige en juiste informatie is hierbij van belang. Orders en facturen kloppen perfect met de daadwerkelijke stroom van producten.

Lees meer
Alles is gericht op het leveren van smakelijke, verse groenten
Een doordacht proces met een heerlijk resultaat