Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen vormt voor Green Specialties een vanzelfsprekende belofte. We implementeren diverse duurzame praktijken, zoals het gebruik van anti-insectennetten en het minimaliseren van bestrijdingsmiddelen. Het bedrijf is trots op zijn certificeringen voor 'On the Way to Planet Proof' en 'Beter voor natuur en boer'. Onze zorg voor natuurlijke bronnen, zoals water en zon, blijkt uit het gebruik van zonne-energie en warmtewisselaars in het productieproces (wassen en verpakken). Bovendien zuiveren we water op eigen terrein, waardoor het opnieuw kan worden gebruikt.

Bij de irrigatie geven we de voorkeur aan grondwater, waardoor we de milieu-impact minimaliseren. Duurzaamheid betekent voor ons meer dan alleen ecologische verantwoordelijkheid. Het weerspiegelt ook de respectvolle behandeling van onze medewerkers, een principe dat hier vanzelfsprekend is. Zo worden bijvoorbeeld Poolse medewerkers actief ondersteund met taallessen, en we handhaven strikt de werk- en rusttijden binnen het bedrijf.

‘Groeien’ is de core business van elk teeltbedrijf. Dit doen wij niet alleen met onze producten, maar ook zeker met onze mensen.

Groen in alle opzichten