Onze producten

Onze producten

Green Specialties teelt groenten in volle grond. Daarbij gaat het om bladgroenten als spinazie, rucola en het complete scala aan babyleaf-varianten. Daarnaast teelt Green Specialties ook wortels.  

Het productaanbod wordt nog steeds uitgebreid. De laatste jaren doen we dat met name met koolsoorten, die hier als blad geoogst worden.

We selecteren de groenten op vorm, kleur en smaak. Door de slasoorten daarnaast ook nog te combineren met eetbare bloemen, maken we hier zeer aantrekkelijke babyleaf-mixen die hun weg vinden naar de horeca en retail in Nederland, België en Duitsland. We telen onze bladgroenten onder het keurmerk van 'On the Way to Planet Proof, waardoor de groenten net zo duurzaam als smakelijk zijn.

Kwaliteit is binnen ons bedrijf de leidraad. Dat begint al bij de bodemanalyses. Op basis daarvan bemesten we de grond zo dat exact de juiste voedingsstoffen beschikbaar zijn. Dan kiest Green Specialties ervoor om de zaden en dus de plantjes de ruimte te geven. Zo profiteren ze optimaal van de zon en groeit er in alle rust in de volle grond een gezond blad dat we kunnen oogsten.

Waar tijdens de teelt ‘rust’ het credo is, neem ‘snelheid’ het over op het moment dat geoogst gaat worden. In de vroege ochtend als de structuur en smaak van de bladgroenten optimaal is, oogsten we. Geoogste babyleaf gaat nu zo snel mogelijk naar een koelruimte en wordt vervolgens geïnspecteerd, gewassen, verpakt en op pallets verzameld. Wat om 6 uur in de ochtend nog op het veld stond, verlaat in de middag de laaddocks op onze locatie. 

Lees meer
Kwaliteit is de leidraad