Asperge/veldsla salade met sesamdressing
Lunch, Bijgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet
Ingrediënten
200 g groene asperges
1 struikje witlof
2 eetlepels olijfolie
50 g Serranoham of rauwe ham
1 avocado
2 eetlepels citroensap
ca. 40 g veldsla
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel Japanse sojasaus
zout
peper
1 theelepel sesamzaad
Bereidingswijze
Was de asperges en schil het onderste gedeelte (circa 5 cm)van de asperges. Snijd het houtige uiteinde eraf. Halveer de asperges in de lengte.
Was en halveer het witlof in de lengte. Snij het witlof in de lengte in dunne repen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges en witlof op een laag vuur circa 2 minuten. Bestrooi met zout en peper. Schep de groenten op een bord en laat ze afkoelen.
Halveer de plakken ham in de lengte. Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in lange plakken. Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap.
Verdeel de gewassen en gedroogde veldsla over twee borden. Leg op de sla een bergje gebakken groenten, avocado en ham.
Klop een dressing van de sesamolie, sojasaus en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi ze met het sesamzaad.
Lekker met warm Italiaans brood.
Dit gerecht bevat circa 175 gram groente en 50 gram fruit.