Asperge/veldsla salade met sesamdressing

Asperge/veldsla salade met sesamdressing

Lunch, Bijgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet

Ingrediënten
200 g groene  asperges 
1 struikje  witlof 
2 eetlepels olijfolie 
50 g Serranoham of rauwe ham  
1  avocado 
2 eetlepels citroensap 
ca. 40 g  veldsla 
2 eetlepels sesamolie 
1 eetlepel Japanse sojasaus 
zout 
peper 
1 theelepel sesamzaad 

Bereidingswijze
Was de  asperges en schil het onderste gedeelte (circa 5 cm)van de  asperges. Snijd het houtige uiteinde eraf. Halveer de  asperges in de lengte.
Was en halveer het  witlof in de lengte. Snij het  witlof in de lengte in dunne repen. 
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de  asperges en  witlof op een laag vuur circa 2 minuten. Bestrooi met zout en  peper. Schep de groenten op een bord en laat ze afkoelen. 
Halveer de plakken ham in de lengte. Schil de  avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in lange plakken. Besprenkel de  avocado met 1 eetlepel  citroensap. 
Verdeel de gewassen en gedroogde  veldsla over twee borden. Leg op de  sla een bergje gebakken groenten,  avocado en ham. 
Klop een dressing van de sesamolie, sojasaus en 1 eetlepel  citroensap. Breng op smaak met zout en  peper. 
Besprenkel de  salades met de dressing en bestrooi ze met het  sesamzaad. 
Lekker met warm Italiaans brood.

Dit gerecht bevat circa 175 gram groente en 50 gram fruit.