Curly Kale soep met courgette

Curly Kale soep met courgette

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Klontje boter of scheutje olijfolie
  • 250 gr Curly Kale
  • 1 grote aardappel
  • 300 gr courgette
  • 500 ml (groente of kippen) bouillon*
  • Eventueel voor de topping uitgebakken spekjes en pijnboompitjes

 

BEREIDING:                                                                    


Fruit in een beetje boter of olijfolie de ui en knoflook. Doe dit op laag vuur zodat het niet kan aanbraden. Halveer de courgette en snijd deze in blokjes. De aardappel schillen en in blokjes snijden.

Wanneer de ui en knoflook is aangefruit voeg je de courgette, de aardappel en kool toe. Roerbak dit eventjes voor enkele minuten tot dat de groente echt al een beetje zacht wordt en gaat glanzen. Schenk de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.

Zet het vuur nu zacht en laat de soep met een deksel schuin op de pan zachtjes pruttelen totdat de groente gaar is. Dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

* Voor vegetarische soep de spekjes weglaten en groentebouillon gebruiken.