Gesmoorde shiitakes met groenten
Diner voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
ca. 100 g shii-takes
50 g peultjes
100 g waspeen
1 dl rijstewijn
klontje boter of margarine
1 flinke eetlepel pistachenoten
1 eetlepel grof gesneden basilicum
1/4 eetlepel geraspte citroenschil
Bereidingswijze
Maak de shii-takes schoon. Snij de stelen eraf. Snij de worteltjes in plakjes. Blancheer de shii-takes en de rest van de groenten in een pan met kokend water enkele minuten. Laat de groenten daarna even in een vergiet uitlekken. Verhit de boter of margarine in pan of wok. Voeg de fijn gesneden citroenschil en de groenten toe. Laat het geheel zachtjes smoren (bakken). Voeg de rijstewijn toe en laat nog even smoren, totdat de groenten glanzen. Doe er op het laatst de basilicum bij. Verdeel het gerecht over 2 borden en strooi de pistachenootjes erover.
Tip: serveren met (pandang) rijst