Italiaanse salade met champignons

Italiaanse salade met champignons

Bijgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Dieet: Lactose vrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet

Ingrediënten
3 eetlepels witte wijn 
1 eetlepel water 
1 - 2  laurierblaadjes 
1/2 theelepel zwarte peperkorrels  
stukje  citroenschil 
225 g kleine witte  champignons 
50 g  sperziebonen 
70 g salami 
200 gram babyleaf

Bereidingswijze
Doe de wijn met het water, de  laurierblaadjes, peperkorrels en het stukje  citroenschil in een steelpan en breng het aan de  kook. Laat het circa 10 minuten zachtjes  koken en vervolgens iets afkoelen. Zeef de marinade boven een kom. Veeg de  champignons schoon met een stukje keukenpapier of borstel ze schoon met een champignonborsteltje. Schep de  champignons door de marinade en laat het (onder af en toe omscheppen) circa 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Was de  sperziebonen en snij er de puntjes van af.  Kook de  sperziebonen 8-10 minuten in ruim kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Rangschik de in de dunne plakjes gesneden salami en de  sperzieboontjes met  babyleaf op twee borden en leg er de gemarineerde  champignons op. Vegetarische variatie: laat de salami weg en neem eventueel wat extra  champignons.

Dit gerecht bevat 150 gram groente per persoon.