Salade van spinazie met zoete aardappel

Salade van spinazie met zoete aardappel

Diner voor 4 personen                                                                                                                                              Bereidingstijd: 25 minuten                                                                                                                                                     Dieet: vega

 

INGREDIENTEN

  • 300 g spinazie
  • 800 g zoet aardappels
  • 1,5 el creme fraiche
  • 1,5 el mayonnaise
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 2 tl sesamzaden

 

BEREIDINGSWIJZE                                                                                                                                  Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes. kook ze in water met zout gaar in 5-8 minuten. giet de aardappels af, laat uitlekken en spreid uit op een wijde schaal om in 5 minuten iets af te koelen. klop intussen de dressing van de créme fraîche, mayonaise en limoensap. Verdun de dressing dassing met water. Pers de knoflook boven de dressing en breng op smaak met peper en zout. mang de aardappels luchting met de spinazie en in reepjes gesneede ui. schep de dressing erover en bestrooi de salade met kappertjes, limonrasp en sesamzaden.