Salade van spinazie met zoete aardappel
Diner voor 4 personen Bereidingstijd: 25 minuten Dieet: vega
INGREDIENTEN
- 300 g spinazie
- 800 g zoet aardappels
- 1,5 el creme fraiche
- 1,5 el mayonnaise
- 1 limoen
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 2 el kappertjes
- 2 tl sesamzaden
BEREIDINGSWIJZE Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes. kook ze in water met zout gaar in 5-8 minuten. giet de aardappels af, laat uitlekken en spreid uit op een wijde schaal om in 5 minuten iets af te koelen. klop intussen de dressing van de créme fraîche, mayonaise en limoensap. Verdun de dressing dassing met water. Pers de knoflook boven de dressing en breng op smaak met peper en zout. mang de aardappels luchting met de spinazie en in reepjes gesneede ui. schep de dressing erover en bestrooi de salade met kappertjes, limonrasp en sesamzaden.